Vyhození z mentoringu

written by Tomas M. 97 days ago

Po publikaci mojí recenze na google ohledně mentoringu Flipování Nemovitostí jsem byl z mentoringu vyhozen bez vrácení peněz, a dostal jsem od Maxima příslib, že mi velmi znepříjemní život, že na to vynaloží klidně 10 milionů. Slyšelo to tam spousta lidí, velmi zajímavé chování. Posuďte sami, jestli je to adekvátní reakce. Peníze zpět budu vymáhat soudně, ovšem jestli to bude mít nějaký výsledek se terpve uvidí, vzhledem k absenci jakékoli písemné smlouvy.

Co že mi to tedy bylo vyčteno?

- První věcí byla recenze na googlu. Kdyby ji náhodou google smazal, je k dispozici zde na blogu. Psal jsem ji proto, protože o to Juraj požádal emailem. A napsal jsem upřímný a konstruktivní feedback, dal jsem jim dvě hvězdičky z pěti. Zajímavé je, že Jurajovi vadila už začátkem prosince, volal mi a domluvili jsme se, že je mi to úplně fuk jestli ta recenze existuje nebo ne a smazal jsem ji, když jim vadila. Přesto po téměř dvou měsících mi byla opět vyčtena a byla jedním z důvodů, proč jsem byl označen za Maximova nepřítele (tak to řekl) a nehodlají mi ani vrátit peníze, ani nabízet podíly ke koupi, natož aby zhodnotili můj kapitál více jak 50ti procenty.

- Druhou věcí byl komentář pod videem adolu, které mělo název "pravda o podílech" nebo tak něco, a komentovali v něm mentoring. Jen jsem se tam slušně zeptal, jestli někdo neví, proč maxim nemá rád adol. Nějak jsem si tenhle závěr udělal z toho, co jsem slyšel na úvodním workshopu, mám za to, že to řekl přímo pan Ponomarenko, ale klidně si to můžu pamatovat špatně, možná to řekl někdo jiný, možná to neřekl nikdo, těžko teď soudit, oni záznam nahraný mají, já ne. Každopádně i tohle se s Jurajem řešilo spolu s tou recenzí začátkem prosince, a vážně jsem to považoval po smazání za uzavřené. Zvláštní věcí je, že na jednu stranu tvrdili, že to co jsem napsal není pravda, a na druhou stranu jim vadilo, že jsem to "vynášel" z workshopu. Tak buď to je pravda a já ji vynesl, nebo to není pravda a vynést to tedy nejde, obojí platit najednou nemůže.

- Třetí věcí, která mi byla vyčtena, bylo, že jsem od Maxima nekoupil podíly za cca 5 milionů. Tohle se událo ještě před mentoringem, oslovil jsem totiž už dřív MI Estate s poptávkou koupě podílů, protože v knize tvrdí že nabízí podíly komukoli za 80% ceny stanovené soudním znalcem. Podíly jsem si sám vybral na portálu podílů, a smlouval o ceně. Nějakou jsme si odsouhlasili, ale důvod, proč jsem podíly před mentoringem nakonec nekoupil, byl ten, že se jednak měnilo složení portfolia (některé nemovitosti mi nakonec nechtěli prodat, protože si vzpomněli, že u nich probíhá jakýsi smír) a druhým důvodem bylo, že mi obchodní ředitelka MI Estate na mou otázku kdo stanovuje ceny řekla, že Maxim Ponomarenko, tedy jsem z toho pochopil, že nejde o odhad soudního znalce, ale o odhad nesoudního neznalce (není myšleno jako urážka, jen zajímavá slovní hříčka). Připadal jsem si trochu oklamaný, a přijde mi, že vycouvat z byznisu, který se mi přestane jevit jako rentabilní, je normální věc která se děje dnes a denně.

Suma sumárum si nemyslím, že bych fakticky porušil nějaká pravidla, navíc v situaci, kdy žádná pravidla neexistují a žádná jsem neodsouhlasil. Nic tak hrozného jsem nikomu neudělal, abych si zasloužil být okraden o 150 000 plus DPH, natož abych si zasloužil být "vyškolen" velkým Maximem (za kterým přece stojí firma s 6ti miliardami a proto je to člověk rizího charakteru) a který mi slíbil nepěkné věci, které se ani nehodí sem psát. Kdyby mi vrátili peníze za mentoring, tak nad tím mávnu rukou a zapomenu a jdu dál, ale takhle to raději nechám posoudit nezávislou stranou, což je soud. Ten bude asi na dlouho a nebude asi levný, uvidíme co z toho vypadne.

Tomas M.

(c) 2024, Tomas M